Fiets- en wandelroutes

in prachtige omgevingen

Door Eijsden en haar omliggende Zuid-Limburgse en Belgische dorpen zijn tal van prachtige fietsroutes en wandelroutes te fietsen/lopen. Veel van die routes kun je gewoon starten door vanuit onze accommodaties naar buiten lopen en je bent binnen enkele minuten aan het beginpunt van een van deze routes. Je kunt ze zo lang en kort maken en zo ruig of relaxed als je zelf wilt.
Kenmerkend voor al deze routes is dat pittoreske dorpjes afgewisseld worden met prachtige natuur en de nodige gelegenheden voor een (Bourgondische) tussenstop. Hou je van bijvoorbeeld speciale bieren en/of van daarmee bereide gerechten, dan kun je bij een van de vele (eet-)cafe's terecht op deze routes. Maar je vind er ook pannenkoekenhuisjes, ijssalons en lunchcafe's.

Welke route kiezen?

Je kunt vanuit onze accommodaties zo allerlei richtingen op: de kant van Maastricht, de kant van België (Voerstreek) en de kant van Heuvelland. De wandel- en fietsroutes die je daarbij kunt kiezen variëren van kort tot lang, van relaxed tot avontuurlijk, van eenvoudig tot wel zeer sportief. Zowel wandelen, hiken, mountain biken, recreatief fietsen als race fietsen is hier erg populair, ook vanwege de vele "colletjes" die je in deze omgeving kunt bedwingen als je dergelijke uitdagingen zoekt. Op Routeyou.com vind je zo'n beetje alle routes die je kunt filteren op soort, lengte, moeilijkheidsgraad, etc. Via onder staande links hebben we de verschillende routes al voor je op een rij gezet: 

Recreatieve wandelroutes en tips
Ren-/hardloop routes en tips
Hikingroutes en tips

Recreatieve fietsroutes en tips
Racefietsroutes en tips

Mountainbike routes en tips

Fietsen, e-bikes of scooters huren?

Wil je fietsen, e-bikes of scooters huren, dan kun je in de buurt terecht op een van de volgende adressen:

Fietsenverhuur Pinckers in Voeren (net over de grens)
Buitengoed de Moosjtum (Oost-Maerland, Eijsden)
E-Bike verhuur Limburg (Maastricht, Valkenburg)

Vragen? Stel ze gerust!

Heb je vragen of wil je weten welke accommodaties we aanbieden en of ze beschikbaar zijn? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We reageren in de regel dezelfde dag of de dag erna.

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.